Trouwen: New York vs. Nederland

Een trouwerij is een unieke en universele feestdag van de liefde. Wereldwijd vieren bruid en bruidegom hun verbintenis in de liefde met familie en vrienden, maar de manier waarop verschilt per cultuur. De Ambivent Groep mocht een bruiloft bijwonen in New York City en onderzocht wat wij in Nederland kunnen leren van de city that never sleeps.

Dageraad

Dat de city never sleeps en bruiloften de hele nacht doorgaan is alvast een beeld dat je kunt vergeten. We laten ons voor aanvang vertellen dat de band rond middernacht al zijn laatste liedje zal spelen. Ook in New York is een trouwdag een lange en vermoeiende dag, waardoor veel bruidsparen dit als eindtijd aanhouden. Sommige enthousiaste bruidsparen en gasten willen het feest nog wel eens voortzetten in de bar van een logement, maar ook zij redden het niet tot de dageraad.

Yes I do

Om vier uur melden we ons bij de city winery in het centrum van Manhattan. Omdat Amerika uit veel culturen en religies bestaat ziet iedere ceremonie er anders uit. Wij zijn bij een Joodse bruiloft, dus staat er binnen een choepa: een klein wit tentje op vier palen. De trouwambtenaar wisselt een luchtige introductie af met Joodse liederen, totdat hij bij het officiële gedeelte komt. De ceremonie wordt afgesloten met tweemaal Yes, I do en natuurlijk de kus.

Speciaal dessert

De rest van de avond bestaat uit de receptie. Dat klinkt minder saai dan het is, omdat met de receptie het feliciteren, het dineren én de feestavond wordt bedoeld. Wij overhandigen gelijk ons cadeau en worden lachend verteld dat de meesten dat pas aan het eind van de avond doen. Dat is niet onze enige verassing, want als we op de menukaart kijken zien we wel een heel speciaal dessert staan: de trouwtaart. Die wordt pas na het hoofdgerecht aangesneden en vervolgens geserveerd. Zo kan het natuurlijk ook!

Cultuur

In de late avond verdwijnen de verschillen echter weer. De wijn vloeit rijkelijk (we zijn immers nog steeds in de city winery) en steeds meer gasten verplaatsen zich vanuit hun stoel naar de dansvloer. Een feestavond vier je maar op één en dezelfde manier. Als de klok middernacht slaat hebben wij onze conclusies al gemaakt. Je kunt overal ter wereld trouwen, maar je eigen cultuur bepaalt toch vooral hoe je bruiloft eruit zal zien.

Boerderijen

Daarom zijn wij van De Ambivent Groep zo blij met onze landelijk-moderne en vooral Hollandse boerderijen als trouwlocaties. Onze bruidsparen beginnen hun verdere leven als partners dan te midden van hun eigen vrienden, familie én cultuur.

Dromen mag natuurlijk altijd nog. Wat is jouw droomtrouwlocatie? Laat het ons weten en reageer!

Terug naar het overzicht

Liever direct contact?

Bel 0174 52 86 13 of mail info@deambiventgroep.nl