Kerst 2019: ‘Goud & Groots’

Ze is begonnen als etaleuse bij V&D, heeft elk item in de groothandel wel eens in haar handen gehad en kent de woonbeurzen op haar duimpje. Inmiddels voorziet Saskia Vermeer bedrijven en particulieren al vijftien jaar van interieur- en stylingadvies met haar eigen bedrijf ‘Saskia Vermeer interieuradvies’. De Ambivent Groep sprak Vermeer om dé kersttrend van 2019 te achterhalen.

Waar kunnen we de kersttrend van 2019 vinden?

Was het maar zo simpel! Er zijn wel boekjes, maar die gaan altijd over trends waar ik al lang mee bezig ben geweest. Iedereen loopt tegenwoordig met tijgerprints op jassen, truien en schoenen. Dat kwam ik nu ook tegen op kerstballen, terwijl die trend al vier jaar aan het lopen is en eigenlijk wel over zijn hoogtepunt heen is.

Hoe weet je als styliste dan wat het goed gaat doen?

Dat is wat in je lijf zit. Je kunt iets in een televisieprogramma zien waardoor je geprikkeld wordt. De kleuren die je in je hoofd hebt zoek je in de groothandel. Dan loop je uren rond met een kar en verzamel je langzaamaan wat spullen die daarbij passen. Je maakt zo eigenlijk de mode voordat die er is.

Met wat voor kleuren ben je nu bezig geweest?

Dit jaar is alles heel erg gericht op goud en zwart. Verlichting is altijd heel belangrijk met Kerst, want dat geeft toch wel de meeste sfeer. Qua accessoires kun je denken aan grote strikken met een ander item zoals uilen, pauwen of die Scandinavische notenkrakers. Gebruik niet alleen maar ballen. Doe je boom lekker vol en houd boven altijd klein en onder groot.

Wat is een absolute no-go?

Heel veel winkels verkopen nog slingers, maar die zijn echt al heel lang uit. Je moet oppassen om donkere ballen in een boom te doen, omdat die wegvallen tegen de toch al donkergroene tint. En alle kleuren die je nog op zolder had liggen hergebruiken werkt ook niet. Houd één stijl aan en breng je oude spullen gewoon naar scholen of de kringloop.

Hoe houd je de versiering persoonlijk?

Dingen van vroeger of iets dierbaars kunnen ook gewoon in de boom. Dat is altijd leuk, maar wel meer voor particulier gebruik.

Vermeer heeft De Ambivent Groep vanaf 5 december uitgedost in de kersstijl van 2019. Uw event in een van onze locaties is zo extra sfeervol en bijdetijds.

Terug naar het overzicht

Liever direct contact?

Bel 0174 52 86 13 of mail info@deambiventgroep.nl